Topic outline

 • 1. modul: Mi a Design Thinking?

  A jelen vegyes képzési modul a design thinking módszertanába vezeti be önt, amely a felfedezés és probléma megértés egyik leginkább bevált módszertana – amely azokban az esetekben különösen hasznos, amikor meg kell értenie vagy határoznia valamit, amit nem tud megfogalmazni. Ez egy konkrét lépések egymásutánjából álló módszertan, amely segít pontosabban lehatárolni és megérteni a problémát, és számos kreatív megoldást kínál a problémák megoldásának gyors és iteratív megtalálásához.

  Ez azért is előnyös, mert ehhez a módszertanhoz nem kell tervezőnek, „dizájrnernek” lennie, sőt a csapatában sincs feltétlenül szükség egy tervezőre, dizájnerre. Csak nyitottnak kell lennie a folyamatra, emberközpontú és kreatív hozzáállással kell rendelkeznie, és vágyakoznia kell a probléma kreatív megoldására.

 • 2. modul: E-kereskedelem jól csinálva

  Az e-kereskedelem modul segíti a kurzus résztvevőit az e-kereskedelem fő pilléreinek általános megértésében. Az e-kereskedelem alapelveire fókuszálja a figyelmet üzleti szempontból, áttekintést nyújtva a legfontosabb üzleti és technológiai témákról, az üzleti modellekről, a marketing stratégiákról és a vonatkozó szabályozásról. Ezenkívül az e-kereskedelemmel kapcsolatos néhány fő kérdést is megvizsgáljuk: a biztonságot, adatvédelmet, szellemi tulajdonjogokat, hitelesítést, szabályozásokat és irányelveket. A fő cél az, hogy a résztvevők általános ismereteket szerezzenek a digitális világban folytatott kereskedelemről.


 • 3. modul: Vizuális márkaépítés

  Ebben a modulban a design brief fogalmát és gyakorlatát vesszük szemügyre, melynek kulcs szerepe van az egyedi vállalati identitás megteremtése szempontjából. Meg fogja ismerni a design brief formátumát, ideális hosszát, valamint néhány hasznos tippet és trükköt fogunk prezentálni, amelyeket érdemes figyelembe vennie annak érdekében, hogy zökkenőmentesen működhessen együtt a tervezői csapattal. Néhány gyakorlati tippet adunk ahhoz is, hogy mi a legjobb módja a gyors logó készítésnek akár cége, akár egyes termékei számára, illetve meglévő logója újratervezésének. A logó (védjegy) különböző formákban, alakokban és jellemzőkkel létezik -- fontos, hogy megfelelő hangsúlyt helyezzünk a megkülönböztető jellemzőire, amelyek kommunikálják cégünk/márkánk főbb értékeit, küldetését és céljait.

 • 4. modul: A növekedés meghekkelése

 • 5. modul: Brainstorming és reklámozási technikák

 • 6. modul: Problémamegoldás és kritikai gondolkodás

 • 7. modul: Hogyan állítsunk elő vonzó közösségi média tartalmakat?

 • 8. modul: Koncepciófejlesztés